Jeugd

Jeugd

HMC Den Bosch is een schaakvereniging waar prestatie en recreatie hand in hand gaan. Met onze top van de jeugdschakers willen we op het hoogste mogelijke niveau spelen, en voor de jeugd die schaken als een leuk spel en sport beschouwen maar toch competitief bezig willen zijn, is het belangrijk dat iedereen op het niveau speelt waarop een maximale ontwikkeling kan worden doorgemaakt. De jeugdschakers die meedoen op nationaal niveau werken hierbij als een katalysator voor de overige jeugdschakers.

Jeugdtalent Hrdya tegen HMC 1 kopman en sterke grootmeester Daniel Fridman

We doen dit bij HMC met een grote groep vrijwilligers, waaronder gecertificeerde trainers en bevlogen begeleiders, die een deel van hun vrije tijd opofferen om zich in te zetten voor jeugdsport. Vrijwilligers die met elkander, HMC en het schaken in Den Bosch en omgeving op een hoger plan willen brengen.

Het lijkt het wel of er recentelijk nieuwe energie is vrijgekomen. Nieuwe ideëen borrelen op en krijgen gestalte. Een nieuwe aanpak van schaak-spelletjes bij de allerkleinsten, taktiek-trainingen, alles bedoeld om onze spelers nog beter te kunnen laten schaken. Ook het meisjesschaak is een speerpunt van onze jeugdschaak afdeling.

Het mag duidelijk zijn dat onze vereniging en zeker ook de jeugdafdeling een kansrijke toekomst tegemoet wil en kan zien. Een top-locatie en een goede organisatie zijn pijlers waarop we verder kunnen bouwen!