De Bossche Bende tuigt af naar Heerhugowaard

De Bossche Bende was afgelopen weekend weer op prijzenjacht en deze keer had het rapaille van kapitein Smit zijn ogen gericht op het Chrysantentoernooi van de plaatselijke SV in Heerhugowaard. Dat ligt uiteraard nogal een eindje uit de route. Maar met de hoeveelheid toernooien die we afstruinen, mag uiteraard het wel befaamde Chrysantentoernooi van mijn geliefde dubbelvereniging (ik ben daar tientjes/donerend lid) niet ontbreken.

Daarnaast is Heerhugowaard het dorp waar ik ben opgegroeid (niet mijn geboortestad, ik ben in Alkmaar geboren) en wonen mijn ouders daar nog. Dus voor een zacht prijsje konden wij (de samenstelling van de Bossche bende was deze keer behalve mijzelf: Jari Rijnen, Richard Jongeneel, Tim Thole, Sam van Gemert, Bram Sekreve en Michel Timmer) daar overnachten terwijl mijn ouders een weekendje weg waren.

Naast de 7 koppige Bossche Bende deed er ook een contingent van 7 schakers van Moira-Domtoren (de Meute van Moira?) uit Utrecht mee (gelukkig was de onderlinge score wel 4 – 2 in ons voordeel) en was het toernooi weer als van ouds goed bezet met een GM (Thomas Beerdsen), 3 IM’s (Ilja Schneider, Piet Peelen en Manuel Bosboom) en 3 FM’s (Sybolt Strating, Arno Bezemer en Jan Roebers).

Het Chrysanten toernooi werkt met een Zwitserse hoofdgroep (> 1800) en voor de spelers onder 1900 met gesloten 8-kampen op sterkte. We werken de groepen even van onder naar boven af.

In groep 6 speelde Richard Jongeneel. Hij speelde een prima toernooi, begon met 3 uit 3, verloor helaas zijn partij direct na de pauze (Richard: ‘ook natuurlijk de enige keer dat jij komt kijken’) won daarna wel weer 2 potjes en had in de laatste ronde tegen de koploper nog kansen op de winst, helaas liet hij deze glippen. Maar met een tweede plaats had hij toch maar mooi een prijs te pakken en uiteraard ook een prima prestatie geleverd.


Richard met zijn 2e prijs in groep 6

In groep 5 speelden Sam van Gemert, Michel Timmer en Tim Thole. Sam vroeg al of in het verslag alleen kon worden benoemd dat hij was op komen dagen, want daar was in een iets gechargeerde quote: ‘alles mee gezegd’. Laten we het erop houden dat Sam (net als sommige favorieten van de hoofdgroep) zijn dag niet had. Michel begon zeer goed met 2 uit 3, maar was niet helemaal fit en deed ook voor het eerst mee aan een meer rondig toernooi. Dat was helaas na de pauze te zien wat toen kwam er nog maar 1 puntje bij. Maar met 3 uit 7 en een 5e plek was Michel enigszins tevreden. In deze groep deelde Tim Thole de lakens uit. Waar zijn concurrentie links en recht aan elkaar punten verloor, bleef Tim stoïcijns 1-tjes op het scorebord zetten waardoor hij na ronde 6 al winnaar was. Hij deed toen in ronde 7 iets waar ik hem in de auto nog niet op heb kunnen betrappen: zijn voet van het gaspedaal halen. Maar met 6,5 uit 7 zette hij wel weer een +1 bij het prijzen arsenaal wat de Bossche Bende op de strooptocht meenam.


Tim Thole 1ste in groep 5

In groep 3 waren Bram Sekreve en Jari Rijnen te vinden. Bram wist de vorige toernooien te imponeren in de C-groep, maar zodra zijn groep een andere naam heeft (hint voor spelers/toernooien als ze een prijs willen winnen tegen Bram) gaat het iets minder. Bram begon nog ok en wist ook Jari nog punten (een halfje) af te snoepen (wat niet veel anderen lukte), maar met 1,5 uit 7 moest Bram berusten in de 8ste plaats. Jari daarentegen had net als Tim een extra setje lakens meegenomen om uit te delen. Gedecideerd liet Jari de concurrentie kansloos in de strijd om het hoogste ereschavot, zowel de nr.2 als 3 in zijn poule werd op een nederlaag getrakteerd, dus maakte de (enige) nederlaag in de laatste ronde niet meer uit, met 5,5 uit 7 kon er weer een prijs mee in de tas naar Den Bosch.


Jari Rijnen nr. 1 groep 3

Normaal gesproken zou ikzelf dan nog in groep 2 meespelen. Echter vanwege volle achtkampen en een oneven aantal, mocht ik als kanonnenvoer meespelen in de hoofdgroep. Maar waar vele van de vooraf geachte favorieten een offday hadden, had ondergetekende juist het toernooi van zijn leven. Met 4 uit 7 (met enkel verlies tegen Prajit Sai Kumar (nr. 3) en Laurens Schliting (nr. 6)) en een 10e plaats had ik een zeer geslaagd toernooi en evenaarde ik en passant de beste prestatie van een speler van de thuisspelende vereniging in de afgelopen 12 edities. Met de ratingprijs tot 2000 en de prijs voor beste speler van SV Heerhugowaard stopte de teller pas bij 5 prijzen voor de Bossche equipe. Dus zo was het in de prijzenjacht zowel individueel als met de hele equipe een zeer geslaagd toernooi.


Rick Smit, rating winnaar tot 2000 en beste speler van SV Heerhugowaard

Er werd daarna nog lang teruggekeken, nagepraat, bier gedronken en goed gegeten in de speellocatie De Swan en sponsor Brass. Alvorens de lange terugreis naar Den Bosch werd aangevangen. Op naar het volgende toernooi!

Hieronder voor de volledigheid nog de link naar alle uitslagen en eindstanden:

https://svheerhugowaard.nl/node/3611

Dit bericht is geplaatst in HMC'ers op toernooien. Bookmark de permalink.

Geef een reactie