De Bossche bende tuigt af naar Hilversum

De zomer is in volle gang en dat betekend weer dat verschillende HMC’ers aan verscheidene toernooien mee gaan doen. Het derde deel in deze serie: een snikhete editie van het HSG Open in Hilversum.

De titel van de eerdere stukken was blijkbaar taal technisch niet helemaal correct werd ik door René Olthof op gewezen. Het juiste werkwoord moet eigenlijk ’tijgen’ zijn, maar als Bossche bende tuigen wij (tegenstanders) af natuurlijk ;). Dus vandaar blijft de titel nagenoeg gelijk onder de noemer ‘literaire vrijheid’, maar dan heeft u net als schrijver d6 weer wat geleerd.

Het HSG Open van 2023 was dit jaar een sterk bezet toernooi waar verscheidene IM’s, FM’s, talenten en de twee (ex-)HMC’ers José Margarido en Bart Piet Mulder het de GM’s Warmerdam en Korneev moeilijk probeerden te maken in de A-groep. Daarnaast waren er ook nog 4 HMC’ers: Hrdya Dinanath, Jari Rijnen en Rick Smit in de B-groep en Bram Sekreve in de C-groep van de partij.

Dit 3 daagse toernooi waar anders dan anders op vrijdag, zaterdag en zondag elk 2 partijen worden afgewerkt vond plaats in het Hotel Lapersveld in Hilversum. De organisatie was strak geregeld inclusief overnachtingen in het hotel voor schappelijke prijzen en maar liefst 233 deelnemers aan deze editie. Het werd ondanks de verschroeiende hitte een redelijk tot zeer succesvol toernooi voor de HMC deelnemers.

Bart-Piet Mulder en José Margarido eindigden namelijk op 4 en 3,5 punt (en daarmee op plek 17 en 28 van de 99(!) deelnemers) in de A-groep en hoefden daarbij beide geen enkele nederlaag te slikken. TPR technisch speelden zij zo rond hun rating, in dit sterk bezette veld zeker geen verkeerde prestatie!

In de B-groep eindigde Hrdya zelfs op een gedeelde eerste plaats (3e op weerstandspunten) met 5 uit 6, wat toch maar weer zijn uitzonderlijke talent onderstreept.


Hrdya met zijn medewinnaars van de B-groep

Jari en ondergetekende deden het met 2,5 en 3,5 punt (met plek 59 en 23 tot gevolg) in deze groep ook zeker niet onverdienstelijk. Met een dikke plusscore t.o.v. onze rating hadden we een zeer goed toernooi.

Tot slot was er in de C-groep ook een prachtig resultaat te melden. Bram Sekreve werd daar ook met 5 uit 6 gedeeld winnaar (3e op weerstand) maar was de enige van de koplopers die 4 keer met zwart moest spelen. Hij Schwindelde en zwijnde zich bij tijd en wijlen door het toernooi maar toch zeker een prestatie om trots op te zijn!

Volgende week weer even een pauze maar de week erna spelen 5 HMC’ers het Volewijckers 4 kampen toernooi en is ook het open NBSB 4-tallen rapid kampioenschap (voor clubteams). Hier vinden jullie daar meer informatie over, hopelijk speelt er een HMC team mee! En tot de volgende!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie