De Bossche Bende tuigt af naar Waalwijk, Rosmalen, Alkmaar en Karlsruhe

De lente komt eraan en met het voorjaar in de bol gaan de HMC’ers weer volop alle toernooien af. Jaargang 2 aflevering 1 van de serie de Bossche Bend tuigt af naar. Deze keer opnieuw met een internationaal tintje.

Het was een heel druk weekend met veel toernooien en ik kwam ogen en oren tekort om alles te volgen, maar gelukkig heb ik oplettende (ouders) van clubgenoten die mij op alle toernooien wijzen. Op de dinsdag voor Pasen werd het schaakfeest der HMC’ers afgetrapt door Daniel Fridman. Hij nam het in de Grenke Chess Classic Group het op tegen de absolute wereldtop (https://www.grenkechessopen.de/en/) met onder andere Magnus Carlsen en Ding Liren. Hij hield Wereld Kampioen Liren 3x op remise en won ook van Maxime Vachier-Lagrave, helaas werd hij wel 6e, maar toch een uitermate knappe prestatie van onze clubgenoot. Voormalig jeugdlid Sjoerd van Roon speelde in de A-groep en werd 147ste met 6 uit 9, helaas net niet genoeg voor een IM norm.

Op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag kregen zij in de schaakaanwezigheid versterking van ons volgende aanstormende talent Xiheng Zhang die het NK E-jeugd speelde (https://nkepersoonlijk.nbsb.org/2024/) in de link niet alleen de uitslagen maar ook enkele fraaie foto’s van Xiheng in actie. Xiheng had net een iets minder weekend en greep net naast een podium plek maar toch is 4e een hele mooie prestatie. Dit resultaat net als zijn spel op de (rapid) clubavonden en externe competitie laten echt wel zien dat hij eraan komt, de oude garde is gewaarschuwd!

Op de stille zaterdag was het helaas wat minder stil bij het hotel van onze afvaardiging aan het ASK in Alkmaar, de zondag waren er dan ook wat kleine oogjes waar te nemen. Desondanks hoopte ondergetekende na 17 jaar stiekem op een HMC-opvolger van hem als winnaar van de C-groep. Roan Lenting was lang onderweg met een goede poging maar verloor helaas Paas maandag 2x en werd 9e met 4 uit 6 (https://www.waagtoren.nl/toernooien/ask/ask-2024/ask-2024-groep-c/), maar ook Roan liet maar weer zien dat hij eraan komt. Tiago Omnes en Lars Verhoeven deden het met 2,5 en 3 uit 6 ook zeker niet onverdienstelijk. Ongetwijfeld waren er betere resultaten mogelijk geweest met een goede nachtrust na de eerste dag. Maar alsnog prima prestaties mannen! De jeugd heeft de toekomst!

Op Paasmaandag werd het schaakgeweld van het Paasweekend afgesloten met het Paasschaken (https://www.dekentering.nl/schaakfamilie) in Rosmalen bij de De Kentering en het was het een ware HMC-invasie: Piet van Eijndhoven, Davoud Moghaddan, Richard Jongeneel, Xiheng Zhang, Michel Timmer, Pieter Roos, Mike Adriaanse, Henk Mollema, Cees van Zelst, Loek Vissers, Jonas Verstegen, Tim Knippels en ondergetekende completeerden de HMC afvaardiging.

En het hele veld werd ook in een dubbele HMC Sandwich genomen (de nrs. laatst en ena laatst en nrs. 1 en 2 kwamen van HMC). Tim en Pieter hadden met 1 en 0 punt helaas een zware dag. Maar Tim is één van onze vele jeugdtalenten die er echt nog wel gaat komen en Pieter is onze nieuwste aanwinst in de trainingen dus ook daar zal de progressie zeker nog gaan komen. Jonas, Mike, Loek en Cees eindigende allen op 2 punten (uit 5) waarmee ook misschien wel de kracht van het veld wordt onderstreept.

Eeuwig talent en vooral verdraaid goeie rapid-speler Henk Mollema (ik hoorde ergens in de wandelgangen dat in de startopstelling bij Henk een witte pion al op f4 staat), haalde net als Richard en Xiheng (die jongen blijft maar schaken) 3 punten. Richard en Henk grepen daarbij ook net naast de winst in hun ratinggroep (beide werden 2e). Davoud en Michel haalde beide 4 uit 5 en werden daarmee 5e en 8ste. Helaas dus net geen prijzen voor deze mannen maar toch in dit sterke veld een zeer goede prestatie.

Maar aangezien HMC dit Paasweekend nog zonder zilverwerk was, namen Piet van Eijnhoven en ondergetekende het heft maar in eigen handen om dat recht te zetten. In een bloedstollende finale met 3 man op 4 uit 4 (de 2 genoemde HMC’ers met Boyd Leenen), kwamen Boyd en Piet remise overeen en won uw schrijver d6 van Thomas Kaufmann. Met onderstaande slotstelling mocht de titel worden binnengehaald.

Al met al een zeer geslaagd schaakweekend voor HMC. Een aantal zeer mooie prestatie en nog wat tastbaar zilverwerk als toetje. Foto’s met de HMC’ers in actie of als prijswinnaars kunt u in de links terugvinden. En hopelijk wordt het weer een hele mooie schaak lente en zomer!

Dit bericht is geplaatst in HMC'ers op toernooien. Bookmark de permalink.

Geef een reactie