De Bossche Bende tuigt naar Bommelerwaard

De zomer komt er weer aan en dat betekend weer dat verschillende HMC’ers aan verscheidene toernooien mee gaan doen. Het tweede deel in deze serie: een soort van thuiswedstrijd op het snelschaaktoernooi van SV Bommelerwaard.

Het zal met alle oud-HMC’ers erbij erom hangen wie de meeste aanwezigen bij dit schaaktoernooi had, HMC of de thuisclub SV Bommelerwaard. De huidige Bossche bende, deze keer bestaande uit: Matthijs Dijkstra, (dubbel-lid) Wim van Oostrum, Ekko Oosterhuis, Bram Sekreve, Beyza Gençler, Loek Vissers, Jari Rijnen, Pieter Steijlen en ondergetekende. Werden namelijk vergezeld door oud-leden: Bart Piet Mulder, Dewi Vermeulen en Nico & Remco van Brakel. Tevens was dubbel-lid Cees van den Nieuwenhof de toernooileider.

Met een recordaantal van 48 schakers werd deze 3e juni de 25ste editie van het Van Voorden Open Snelschaakkampioenschap gehouden. Een toernooi zonder increment en via het Amsterdamse systeem ingedeeld. Zeer interessant en leuk om een wat ander toernooi mee te maken. Dat daarnaast, moet eerlijk gezegd worden, ook puik geregeld was. Voor het entree geld was er een uitgebreide, goed verzorgde lunch, een hilarisch optreden van de Koning en zijn Dame tijdens de lunch en een goed gevulde prijzenpot voor de verschillende finale achtkampen.

Vanwege het Amsterdamse systeem werden er eerst 3 4-kampen gespeeld, deze scores werden bij elkaar opgeteld en op basis daarvan ontstond een ranglijst op basis waarvan de 6 finale 8-kampen werden ingedeeld. Het systeem zorgde er wel voor dat een enkeling in een 8-kamp kwam te zitten die niet helemaal bij de sterkte hoorde omdat ze in een eerdere 4-kamp te hoog of te laag zaten, maar dat scharen we maar onder de charme van het systeem.

In de voorrondes waren er volop HMC clashes. Jari en Beyza ontmoetten elkaar in de poule bij GM Alexandre Dgebuadze, waarna Jari ook met Pieter en Dewi in een latere ronde samenzaten, ondergetekende bond de strijd aan met Bart Piet Mulder in ronde 1 en Matthijs Dijkstra in ronde 2. En ook Bram ontmoette Pieter en Ekko in een voorronde (en wellicht heb ik er nog wel een paar gemist).

Het leek er daarbij op dat de HMC bende er probeerde een soort van HMC finale 8 kampen van te maken. Want behalve Bram en Beyza (die een half punt te veel en te weinig hadden voor finalegroep 4). Waren de groepen 2 en 4 van voldoende (oud)-HMC’ers voorzien. We gaan alle (oud)-leden per groep even af:

In groep 1 kon Wim van Oostrum helaas niet mengen om de Prijzen. De winst ging naar Erik van den Doel voor Alexandre Dgebuadze en Elmer van Veenendaal. Wim werd helaas (puntloos) laatste in deze poule.

Groep 2 werd gewonnen door oud lid Bart Piet Mulder met 6,5 uit 7 voor o.a. Matthijs Dijkstra (die met 5 uit 7 3e werd), Dewi Vermeulen (met 1 punt 7e) en Loek Vissers (die met zijn 2,5 punt en 6e plaats wel de prijs voor beste jeugdspeler won).


Loek beste speler < 20 jaar & Matthijs 3e in Groep 2

Nico van Brakel eindigde 4e (5 uit 7) en Bram eindigde met 1,5 punt als 7e in de nog sterk bezette groep drie, zo was er in deze poule bijvoorbeeld een podiumplek voor Lorena Zepeda (de vrouw van Loek van Wely). Dus zeker geen schande.

Groep 4 was ook groep met volop HMC’ers. De winst ging naar ondergetekende (6 uit 7), gevolgd door Jari Rijnen (met 5 uit 7, hij was de enige die van de groepswinnaar won en haalde voor het derde toernooi op rij het podium), Pieter werd met 4 uit 7 4e en Ekko eindigde met 2 uit 7 op plek 7.


HMC boven in Groep 4, Jari 2e, Rick 1ste

Beyza werd uiteindelijk 2e in groep 5 met een score van 6 uit 7, achter voormalig HMC-jeugdlid Remco van Brakel (7 uit 7), dus HMC kon ook met een zeer goed gevulde prijzenkast weer terug huiswaarts.


Beyza 2e in groep 5

Het was een heerlijk toernooi met super weer en dus mooie resultaten. Het verslag van de thuisvereniging (geschreven door Wim van Oostrum) vind u hier:
https://www.bommelerwaardgids.nl/nieuws/algemeen/grootmeester-wint-25e-editie-open-snelschaaktoernooi-met-video-/ (De verschillende HMC’ers zijn in de video te zien)

En de HMC’ers maken zich op voor de volgende toernooien. A.s. zaterdag gaat er een contingent (ik weet helaas niet precies wie allemaal) naar het Open NK rapid in Helmond en verdedigd ondergetekende de open Rapid HSB-titel voor 4-tallen in Den Haag.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie