De Bossche bende XXL tuigt af naar Wijk aan Zee

Henk had al even een foto op de HMC site geplaatst van de spelers die het weekend toernooi van Tata steel speelden. Van de 17 spelers poseerden er daar 15. Tim en Hrdya ontbraken helaas. Piet van Eijndhoven (3B) die genoemd wordt, speelde samen met Loek Mostertman (4J) en Pieter Roos (8K) de dagvierkamp. Verder spelen Matthijs Dijkstra (3F) en oud-lid (en volop aanwezig op de rapidavonden dus ‘potentieel nieuw lid’) Sjoerd van Roon (1B) de 10-kamp. Naast deze weekendafvaardiging van 17 (en 5 spelers in andere toernooidelen) was ook oud-lid Bart-Piet Mulder (2A) present in de weekend 4-kamp (al eerder gememoreerd in de Bossche Bende afleveringen), dus het was een groot en gezellig gezelschap.

U zult zich kunnen voorstellen dat met zo’n gezelschap verspreid over 4 locaties en over 3 dagen ik niet van iedereen een heel gedetailleerd verslag kan maken. Ik moet eerlijk zeggen dat behalve wat flarden en analyse ik toch vrij weinig heb gezien van andere partijen. Zo zat Pieter Steijlen slechts 2 borden verderop maar wij zaten zo lekker ingeboxed in onze groepjes 4 (4F en 4G) dat ik van hem letterlijk niets heb gezien. Zelfde reden dat andere weinig van mij hebben gezien, maar aangezien wij met 0 en 1/2 uit 3 ook de minst presterende HMC’ers waren hebben we (of de organisatie van Tata) de rest weer pijn aan de ogen bespaard.

Wonderbaarlijk zat er een groot contingent HMC’ers op het balkon, toch met het uitzicht op de zaal één van de mooiste plekken om te spelen in mijn ogen op Tata. Daar waren namelijk Theo Suikers 8N), Sam van Gemert (8D) en Lars Verhoeven (8N) te vinden. Theo zat in een jonge binken groeppie en had 3 keer het nakijken.  Sam en Lars ging het een stuk beter af met (gedeelde) winst in hun vierkampen.

Onze dames Zoë Omnes (9C) en Dominique Kroon (9D) speelden in de basisschool naast de Moriaan. Zoë haalde knap een punt. Goirle (vorig jaar September) was wellicht nog iets te vroeg bij de volwassenen, maar de punten komen in ieder geval langzaamaan in zicht heeft dit Tata toernooi wel bewijzen. Dominique won haar groep en speelt wellicht volgend jaar op het balkon?

Nog een stukje verder weggestopt door de toernooiorganisatie waren Tim Thole (7B), Bram Sekreve (6C) en Xiheng Zhang (7F). Zij speelden namelijk in de strandtent. M.b.t. het spel van Bram en Tim was dat weer bescherming van onze ogen door de toernooiorganisatie (beide 1 uit 3). Misschien met betrekking tot het spel van Xiheng ook maar dan om de reden dat dat teveel schitterde. Met 3 uit 3 solliciteerde hij nadrukkelijk naar een (promotie)plek in de grote zaal bij de grote mannen.

In de grote zaal ging het dus bij mij en Pieter niet bepaald geweldig. Ook Thomas Mollema (1A) had een ongunstige loting en een zwaar toernooi. Maar daar stond tegenover dat Hrdya Dinanath (4K) Michel Timmer (5O), Amir Asa (6K), Jari Rijnen (6M), Tiago Omnes (7K) en Mike Adriaanse (7N) allemaal (gedeeld) eerste of tweede werden en dus in de prijzen vielen. Dus met 10 man in de prijzen kunnen we op een zeker van een geslaagd toernooi spreken.

Via onderstaande link kunt u naar alle uitslagen en (eind)standen komen.

https://amateurs.tatasteelchess.com/tournaments/2024

 

Dit bericht is geplaatst in HMC'ers op toernooien. Bookmark de permalink.

Geef een reactie