De sterren van de toekomst blijven ook op Kampioenskoers

Zoals in het verslag over HMC 4 al aangegeven, was ook HMC 6 in Rosmalen te bewonderen tegen de Kentering 2. Aangezien TC Henk Mollema inviel bij HMC 5 was het gemiddeld een heel jong team (Sam van Gemert aan bord 4 was met 19 jaar de oudste), maar de sterren van de toekomst lieten zien dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

Waar de oplettende lezer weet dat de tussenstand in deze ’tusseneditie’ van het Boschros inmiddels op 6 – 2 stond, weet deze ook dat De Kentering alle partijen moest winnen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met Ton Snoeren aan bord 1 en verder Hans Kranenbarg, Peter Zijdeveld en Paul Willemen had De Kentering wel een sterke opstelling opgesteld. Dus dat was zeker niet onmogelijk. Voor HMC 6 stond echter ook het kampioenschap op het spel, bij winst en puntenverlies van ODI 1 konden zij vandaag al kampioen worden.

Echter zo rap als HMC 4 1 – 0 achter stond stond HMC 6 met 1 – 0 voor. Xiheng laat al meermaals in de rapid en snelschaaktoernooien van De Kentering zien dat hij de beste van De Kentering bij kan benen en Peter Zijdeveld was daarbij het volgende slachtoffer. Xiheng won in de opening al direct 2 pionnen en hield de koning van zijn tegenstander in het midden. Moest daarna nog wel even zijn stukken ontwikkelen om hier gebruik van te maken. Maar aangezien hij na ongeveer een uur klaar was, had hij daar niet zoveel moeite mee. En dus gaf Peter op 1 – 0 voor HMC 6


Xiheng hier al 2 pionnen voor, maar nog met de onder ontwikkelde stukken

Tiago volgde ruim een uur later het goede voorbeeld van Xiheng. Na de opening nam Ton het heft in handen na iet wat passievere zetten van Tiago. Maar nadat het voordeel langzaamaan verdween en het eindspel in werd gezet, liet Tiago zijn kracht daarin zien. In een duidelijk beter stelling voor Tiago, kwam er ook zomaar een mat in 3 op het bord wat Ton over het hoofd gezien had. Tiago zag de oplossing (met alle stappenboek trainingen) van deze tactische puzzel wel en zette zo HMC 6 op 2 – 0.


Tiago hier nog in de opening van de partij

Een half uurtje daarna haalde de 19-jarige nestor van het gezelschap, Sam van Gemert, het 2e wedstrijdpunt binnen door aan bord 4 te winnen. Sam kwam in de Engelse opening van zijn tegenstander niet helemaal geweldig uit de opening, zijn loper op b6 stond nogal ingebouwd (De woorden van Sam hierover: ‘wellicht de lelijkste zet van mijn leven’). Maar langzaamaan wekte Sam zijn loper weer tot leven en veroverde twee pionnen en kon zo de partij naar zich toe trekken. 3 – 0.


Sam op zoek naar velden voor zijn loper

Als allerlaatste bezig bij HMC 6 was Lars Verhoeven, lange tijd had hij een licht voordeel tegen Hans Kranenbarg. Echter in de tijdsnoodfase ruilde Lars eerst de dames af waardoor het remise werd, maar ruilde hij vervolgens ook de torens verkeerd af waardoor hij in een verloren eindspel belandde. Ervaren tegenstander Hans wist dit wel tot een goed einde te brengen en bracht zo de eindstand op 3 – 1.


Lars hier nog op voordeel

En zo bracht HMC 6 ook deze wedstrijd tot een goed einde. Helaas won ODI 1 ook, dus wordt het kampioenschap in de volgende wedstrijd onderling beslecht. Wel bracht HMC 6 de stand in deze 8,5 editie van het Bosch Ros op 9 – 3. Waarmee die prijs in ieder geval met veel overtuiging werd binnen gehaald.


Deze mag dus weer mee richting Den Bosch

Maar dus een mooie overwinning van de jonge mannen en dus een zeer geslaagde middag voor HMC uit bij de Kentering. Tegenstanders van HMC 3 zijn nu hopelijk genoeg gewaarschuwd ;). Voor de volledigheid de individuele uitslagen en de stand in de klasse Zaterdag 1A:

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie