Goede start HMC-6 in de NBSB zaterdagcompetitie

Dit seizoen spelen we met een waar jeugdteam in de NBSB zaterdagcompetitie. Het idee is iets meer dan een week geleden ontstaan, toen Rick het idee opperde om nog een extra team te formeren. Een extra team in de KNSB zou te krap zijn geweest, want dan zou je acht spelers moeten hebben. In de NBSB competitie spelen we met vier spelers. Aangezien we behoorlijk wat aanstormend jeugdtalent hebben, besloten we een jeugdteam te formeren onder leiding van ondergetekende.

De eerste wedstrijd speelden we afgelopen zaterdag tegen OSV-4 in Oss. Jonas Verstegen moest ’s-ochtends eerst voetballen. Hij kwam met nog natte haren 10 minuten te laat binnen. Jonas is voor OSV geen onbekende; hij heeft er de eerste beginselen van het schaken geleerd. Van wat ik uit mijn ooghoeken kon zien, maakten beide spelers fouten. Jonas leek een loper te winnen, maar even later zag ik dat hij een toren had verloren. Toen ik even later weer keek, zag ik dat hij weer een toren terugveroverde en rustig de partij naar winst kon afronden. Jonas was als eerste klaar: 0-1.

Tiago Omnes beschouwt elke partij als een blitz partij. Dit keer kwam er een aardig gevecht op het bord, waar een langere adem werd gevraagd. Tiago kwam onder druk, maar wist hier goed onderuit te komen. Uiteindelijk won hij met een paardvork: 0-2.

Ik zelf speelde op bord 1. Het werd een gesloten Siciliaan waarin ik al vroeg mijn geliefde f4 kon spelen. Daarna vrij onorthodox spel waarbij ik met mijn pionnen op de koningsvleugel naar voren ging. In mijn analyse achteraf ging het redelijk gelijk op. Ik wist geleidelijk aan meer voordeel op te bouwen, tot ik op een gegeven moment een dubbele aanval met een pion toeliet. Daar had mijn tegenstander mij moeten vloeren, maar ik kwam goed weg met een tussenschaak waar mijn tegenstander niet optimaal op reageerde. Daardoor kon ik het probleem van de dubbele aanval goed oplossen. Het stond vervolgens weer redelijk gelijk ofschoon mijn stukken meer actief waren. Uiteindelijk wist ik dit naar winst te spelen: 0-3.

Lars Verhoeven toverde op bord 2 een degelijke positionele partij op het bord. Het was een gelijk opgaande strijd. In het eindspel wisten beide spelers te promoveren. Lars kon eigenlijk alleen maar remise keepen; als hij de verkeerde zet zou spelen, dan zou hij verliezen. Gelukkig hield hij zijn hoofd koel en wist middels eeuwig schaak remise te houden: 0,5-3,5.

Al met al een flitsende start. Onze tegenstander heeft een erg sympathiek en zeer lezenswaard verslag op hun website gezet, klik hier om dat te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie