HMC 3 wint ruim in Arnhem

Door Koos Hendriks

Uit tegen ASV 6 speelden we samen met ons 2e team, die tegen ASV 1 moesten, op een mistroostig bedrijventerrein ergens in Arnhem zuid. We hadden gemiddeld bijna 200 ratingpunten meer dan onze tegenstander dus zou het zoals Cees vooraf opperde een ‘makkie’ moeten worden.

Zelf kwam ik met wil niet goed uit de Franse opening en ging in een mindere stand op zoek naar remise middels zetherhaling. Mijn tegenstander ging dit echter tot mijn teleurstelling uit de weg. Tot mijn verbazing ging echter vanaf dat moment mijn tegenstander á tempo spelen ondanks dat hij een geruime voorsprong in tijd had. Door onnauwkeurig spel verloor hij in het eindspel maar liefst 3 pionnen en uiteindelijk de partij.

Op dat moment hadden Bert en Cees al remise gespeeld. Hrdya aan bord 1 trof een taaie tegenstander en ondanks het ratingverschil wist Hrdya er niet doorheen te breken en moest ook hij genoegen nemen met remise na een partij met wisselende kansen.

Mijn buurman Kees kwam goed te staan maar verloor toch nog na een ‘onnauwkeurigheid’ zoals hij het zelf noemde.

Loek aan bord 2 kwam goed uit de opening en kreeg een gewonnen stelling. Hij maakte het zich zelf moeilijk door nog materiaal weg te blunderen maar wist toch nog het volle punt binnen te slepen. Ook onze invaller Amir wist aan bord 8 te winnen.

De schoonheidsprijs van de dag ging naar Wim die zijn tegenstander mooi mat zette.

Een verdiende 5½ – 2½ overwinning. Na afloop smaakte de traditionele snertmaaltijd bij mij thuis goed.

Dit bericht is geplaatst in Externe Competitie, HMC 3, Zaterdagcompetitie. Bookmark de permalink.

1 reactie op HMC 3 wint ruim in Arnhem

  1. Rick Smit schreef:

    Nette overwinning mannen, ook leuk dat 3 een verslagje op de website plaatst!

Geef een reactie