HMC 5 eindigt op de 4e plaats in de competitie

Ondanks de sterke opstelling heeft HMC 5 helaas niet kunnen winnen van de talenten van Best Moves 1 (van wie Roan Lenting tegenwoordig ook in de interne competitie bij HMC speelt en daar goed bezig is). In Best werd afgelopen zaterdag met 5 – 3 verloren waardoor Best Moves over HMC 5 heen ging in de stand en aangezien HMC 5 de laatste wedstrijd vrij is en een oefenwedstrijd speelt, kunnen zij Best Moves niet meer inhalen.

Desondanks mogen de heren en dames van het 5e terugkijken op een prima seizoen. In een sterke poule (met Litho Knights en Dubbelschaak 2 als zeer sterke uitschieters) en het verliezen van de qua rating 3 beste schakers van vorig seizoen (Mari van Ooijen Eric Merkx en Henk Mollema) is een 4e plaats met slechts kleine nederlagen tegen de top 3 een prima prestatie. Topscoorder van het 5e werd Henri Heesbeen met 5 uit 6 die een sterk extern seizoen speelde en alleen tegen Litho Knights de eer aan zijn tegenstander moest laten. De andere spelers lieten zich ook zeker niet onbetuigd aangezien van de 14 spelers maar liefst 12 spelers 50% of meer scoorden. Helaas was de concurrentie net iets te sterk.

Al met al een prima seizoen, de basis voor een podiumplek volgend jaar is in ieder geval gelegd. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de poule van HMC 5.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie