HMC B wint van De Baronie D

HMC B speelde afgelopen maandag een uitwedstrijd tegen De Baronie D. Een kort verslag van de wedstrijd daar.

HMC B moest op maandag 4 december een uitwedstrijd spelen bij De Baronie. De Baronie heeft al een vrij omvangrijke seniorenafdeling en er waren maarliefst 4 externe partijen ook op deze avond (naast Baronie D, ook Baronie C en E en het B-beker team). Dus het was een volle bak.

Om de druk bij titelfavoriet Litho Knights A er (een beetje) op te houden (Zij zijn met hun beste 4 vermoedelijk een maatje te groot voor deze competitie) moesten de ‘onzen’ hun ratingvoordeel ook daadwerkelijk op het bord laten zien.

Kees van den Nieuwenhof was als eerste klaar rond een uur of 10 en had zich het bovenstaande goed in de oren geknoopt. Hij opende koningsstelling om een beslissende aanval op de mat te leggen. Hij zei op de terugweg dat het blijkens de analyse middels de Stockfish van een telefoon, daar voor zwart nog te keepen was. Maar dat zwarte spel foutloos zou moeten zijn en dat het dan nog comfortabeler was voor wit dan voor zwart en dat het voor hem wel voelde alsof het beslissend was (mens vs machine met gevoel zullen we maar zeggen). Gelukkig een vroege 1 – 0 voorsprong.

Nog geen 10 minuten later waren ook Jari Rijnen en Mike Adriaanse klaar. Mike had bij het eerste remise voorstel van zijn tegenstander nog doorgespeeld omdat hij het loperpaar had. Hij won wel ergens een pion maar hield daardoor wel ongelijke lopers over wat in de eindstelling pot en pot remise was. Jari had een interessante en agressieve opening waar hij met een pion voordeel uitkwam. Hij dacht iets na 10 een mooie variant gevonden te hebben, maar na afruil van wat stukken bleek deze toch iets minder goed dan vooraf leek. De remise werd getekend omdat beide spelers mat/eeuwig schaakdreigingen in de stelling konden maken waar de anders zich niet aan kon onttrekken. 2 – 1.

Ondergetekende had vlak voordat deze andere partijen waren afgelopen een remise aanbod afgewezen en had een half uur later ook wel zoiets dat het laten wachten van zijn teamgenoten dan ook maar een overwinning op moest leveren. In een zeer gelijkwaardige partij kreeg ik een klein plusje in het eindspel waar ik met lang uitmelken het beslissende voordeel kon verkrijgen. Gelukkig toch een vol punt voor het vol uur wachten van m’n teamgenoten. Eindstand: 3 – 1.

Voor het overzicht de standen en uitslagen:

Dit bericht is geplaatst in Avondcompetitie, HMC B, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie