HMC pakt de dubbel!

In sportcentrum Olympos in Utrecht heeft HMC Den Bosch gisteren wederom een grote prijs gepakt door het NK Schaakvoetbal te winnen. Het was de zevende keer dat we meededen en we zijn nu de eerste club die dit NK 5 keer heeft weten te winnen.

HMC rijgt dit jaar de prijzen aaneen

Maar natuurlijk vooral leuk dat dit toernooi weer georganiseerd wordt! Initiatiefnemer en organisator David van Kerkhof zorgde ervoor dat alles perfect verliep en met 8 teams hebben we een ouderwets leuke schaakvoetbal dag gehad!

In de groepsfase liep het schaken niet echt soepel, maar onze investeringen in het voetbal bleken waardevol te zijn waardoor we enkele grote overwinningen boekten. De derde wedstrijd tegen SG King was zwaarbevochten, met zelfs enkele gele en rode kaarten na lompe overtredingen, maar gelukkig trok de arbiter een strakke lijn. Voetbal wonnen we uiteindelijk nipt met 4-3 en doordat we het schaken met 4-4 gelijkspeelden, kroonden we ons tot groepswinnaar.

In de halve finale speelden we tegen De Stukkenjagers. We probeerden zoveel mogelijk te scoren, omdat het schaken weleens erg lastig zou kunnen worden. We bleven op 7-1 steken, wat bijna zeker genoeg was! Bij schaken speelden we 3-5 waardoor we toch met een flinke marge wonnen.

De finale tegen Paul Keres beloofde erg spannend te worden, en het was vooraf erg onduidelijk wie er favoriet zou zijn. Gemiddeld hadden zij een rating van 2300, wat toch stuk meer was dan wij. De onderste borden waren inderdaad vrij kansloos, maar Thomas en Lody wisten te winnen van op papier iets sterkere tegenstanders. Uitslag 3-5 en dat bood in principe voldoende perspectief om het bij het voetbal af te maken.

Paul Keres had echter ook al hun voetbalwedstrijden gewonnen en ze verdedigden goed. We waren vaak dichtbij scoren maar uiteindelijk wisten we slechts 2 keer het net te halen. Dit was gelukkig nog wel voldoende voor strafschoppen!

De strafschoppen werden allemaal keurig binnengeschoten, totdat Paul Keres de laatste penalty miste. Je kan de strafschoppen terugkijken via deze link van Gilbert! Dit jaar geen taarten voor de deelnemers maar als winnaar kregen we een leuke prijs!

Hooghouden met de eerste prijs!

Sinds 2012 heb ik al 7 keer meegedaan met een vriendenteam namens HMC. Dit jaar moesten 4 spelers lid zijn van de club, dit waren de volgende eersteteamspelers: Jorge Ferreira, Twan Burg, Miguel Margarido en voorzitter Thomas Mollema.
Dit werd aangevuld met Lody Kuling (7x meegedaan), Rick Boere (5x meegedaan), Floris Golbach (3x meegedaan) en Mehran Kamali (1x meegedaan).

vlnr boven: Jorge, Miguel, Lody, Mehran, Thomas; onder: Twan, Rick, Floris.

Eregalerij NK Schaakvoetbal:
2024: HMC Den Bosch
2018: Black Sheep
2017: HMC Den Bosch
2016: Kennemer Combinatie
2015: HMC Den Bosch
2014: Schaakstad Apeldoorn
2013: HMC Den Bosch
2012: HMC Den Bosch
2011: Max Euwe Enschede
2010: Black Sheep
2009: Kennemer Combinatie
2008: Kennemer Combinatie
2007: Kennemer Combinatie
2006: LSG
2005: Utrecht
2004: Haarlem

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 reactie op HMC pakt de dubbel!

  1. Pingback: HMC pakt de dubbel - Schaaksite

Geef een reactie