Tuin der Listen XIII: Zeskampen van start

Het is vrijdag 17 maart. In de Van Goghzaal van De Biechten is de sfeer opvallend geanimeerd. Een aantal deelnemers aan de zeskampen speelt vandaag hun eerste partij, anderen gaan hun bekerduel uitvechten en de overigen zijn benieuwd wie ze treffen in hun ladderpartij. En ik begroet zelfs wat toeschouwers.
We zien spannende confrontaties: hoe houdt Piet zich tegen GM Twan, weet Daan Thomas te verslaan, hoe gaat Sjoerd tegen Leon tekeer, is veteraan Bert opgewassen tegen deerne Dewi en wordt Derk-Jan het haasje of de jager?
Een van de niet genoemde gevechten is die tussen Brent Burg en Tom Verhoeven. Voor wie nieuw is bij HMC: Brent is ook nieuw, maar dan betrekkelijk. Een tijdje geleden was hij nog lid en vooraanstaand trainer van de jeugd, maar elders was het gras groener en Brent nam afscheid. Maar de nieuwe opzet van de interne competitie, met als experimenteel onderdeel daarvan de zeskampen, trok hem blijkbaar en hij schreef zich in. Deze avond wacht hem een bekende tegenstander, Tom Verhoeven. Dat belooft een spannende partij. Zie hieronder het verloop ervan. Het commentaar is van mij, tenzij ik uitdrukkelijk de naam van Brent vermeld.
De uitslagen van de andere partijen zie je op de bekende pagina’s van Tom.
Kees van Oirschot

Dit bericht is geplaatst in Tuin der Listen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie