Tuin der Listen XXIV: Twan Burg clubkampioen 2016/17

K.v.Oirschot

Een van de eersten die ik ontmoette bij de start van het nieuwe seizoen, onder streng toezicht van de compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq, was Twan. Hij straalde als een uiterst fitte topsporter en was in het aangename gezelschap van Nargiz. Twan vertelde dat hij die avond begon aan de match om het clubkampioenschap, een match van twee partijen, met als tegenstander onze nieuwe voorzitter Thomas Mollema. Thomas oogde iets minder fit dan zijn opponent; niet zo gek als je net de jeugd begeleid hebt en je je in de weken ervoor hebt moeten inwerken als praeses. Daarbij komt dat de een ruim 2500 heeft – ja wie zou dat zijn?- en de arme ander het met een onsje minder moet doen. Maar bedenk wel dat die met een onsje minder, Thomas, een paar maanden geleden Twan op indrukwekkende wijze versloeg in de strijd om de beker.

Ik zal geen poging ondernemen om de spanning erin te houden. Dat kan niet na de titel boven dit stuk. Of de match spannend werd en hoe opvallend die verliep, zie je hieronder.

Natuurlijk zagen we vrijdag meer interessante partijen. Ik noem bijvoorbeeld die tussen Loek en Cees. Loek nam de moeite zijn notatie in te sturen en nog wel in PGN-bestand. Dat zouden meer mensen moeten doen. Hulde. Deze partij vind je onder die van Twan en Thomas. Enjoy!

Dit bericht is geplaatst in Tuin der Listen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie