‘Wedstrijdverslag’ HMC 3: UVS 4 komt niet opdagen

Door Koos Hendriks

Ongeveer 2 maanden geleden ontvingen we een verzoek van UVS 4 om de externe competitiewedstrijd van zaterdag 26 november bij ons thuis in de Biechten te verplaatsen. Als reden werd gegeven dat het merendeel van hun spelers dat weekend aan een schaaktoernooi in Antwerpen wilde deelnemen. Een korte rondvraag leerde dat geen van ons (het 3e) hier zin in had. Bovendien is het altijd nog maar de vraag of er een ruimte beschikbaar zou zijn een ander weekend. En ook de reguliere clubavond komt niet in aanmerking gezien de beperkte tijd die we dan hebben (minder dan 4 uur).

Na ons antwoord dat we hier niets voor voelden hoorden we er niets meer over. Afgelopen maandag ontvingen we nog bericht dat ze zaterdag zouden komen zij het met misschien ‘minder’ mensen. De vrijdagavond voor de wedstrijd werd ik gebeld dat ze tóch niet zouden komen. Ze kregen te weinig mensen op de been.

Inderdaad bleek er op zaterdag niemand van hun 4e aanwezig te zijn. Overigens was hun 1e wel compleet aanwezig. Zij speelden namelijk tegen ons 1e.

Na raadpleging van de aanwezige KNSB-arbiter heb ik een reglementaire uitslag doorgegeven naar de KNSB aangevuld met een toelichtende mail aan de competitieleider.

Gevolg is dat we alsnog een nieuwe datum moeten gaan vaststellen aangezien de reglementen voorschrijven dat een niet gespeelde wedstrijd over moet.

 

Dit bericht is geplaatst in Externe Competitie, HMC 3, Zaterdagcompetitie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie