Wisselende resultaten in de NBSB beker

HMC kwam de afgelopen weken uit in de kwartfinale van zowel de A als de B-beker tegen ESV (Eindhoven) en SVO (Oisterwijk). Het werd helaas geen dubbele halve finaleplek.

HMC A vergaloppeerde zich namelijk onnodig in ESV. Tot laat op de avond leek een halve finale plaats in de maak maar het ging in het laatste uur toch allemaal de verkeerde kant op. Thomas Mollema kon zijn rating overwicht en het kleine voordeel dat hij had in het eindspel door goed spel van zijn tegenstander niet uitbuiten en moest berusten in remise. Derk-Jan Morelis stond 2 pionnen en een zeer goede stelling voor maar verloor helaas uiteindelijk toch van Oscar Torcal Miguel. Caspar Hermeling miste een winnende combinatie waardoor de partij in remise verzandde en Davoud Moghaddan leek ook goed uit de opening te komen maar verloor ook en dus was een afgetekende 3 – 1 nederlaag wat HMC restte. Wij wensen Eindhoven veel succes in de halve finale.

HMC B plaatste zich vorige week overtuigend voor de halve finales. Bram Sekreve had al snel een goede stelling te pakken en wist dit ook snel in materiaal om te zetten. Henk had een agressieve variant op het bord waar zijn tegenstander maar 1 goede zet had, deze werd gemist en ook daar was het pleit snel beslecht (binnen een uur stond HMC op 2 – 0). Jari Rijnen en Pieter Steijlen moesten beduidend langer aan de bak, maar kwamen allebei wel beter uit de opening. Jari kon daarna de koning van zijn tegenstander opjagen wat flink materieel voordeel opleverde en Pieter kreeg een doorgebroken pion die niet te stoppen was. Wat uiteindelijk een 4 – 0 overwinning voor HMC opleverde. Op naar de halve finale!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie