3e Rapid avond opnieuw goed bezocht

Vrijdag 5 januari werd traditiegetrouw het nieuwe schaakjaar bij HMC afgetrapt met een rapid avond. Deze keer opnieuw een goed bezochte avond met 28 deelnemers (en daarnaast nog de bekerpartij tussen Mark Huizer en Pieter Roos).

Ook opp deze avond weer een aantal potentiƫle nieuwe leden die de club kwamen uitproberen: Bas de Feijter, Jan de Bruin en Tom van Vegchel. Allen haalden in ieder geval 1 overwinning, dus lieten zien al dicht bij het clubniveau te zitten.

Jan de Bruin was de echter de uitschieter van de nieuwelingen en scoorde maar liefst 2,5 uit 3 op zijn eerste avond en veroverde zo een podiumplek op deze rapid avond. Op dezelfde plaats op dat podium wordt hij vergezeld door niemand minder dan Sjoerd van Roon en Thomas Mollema die ook beide 2,5 uit 3 scoorden (onderlinge remise voorkwam dat 1 van beide 3 punten kon scoren). Ook Joris Hageman scoorde 2,5 punt (hij speelde weer remise tegen Jan) en belandde daarmee op het podium. Echter moesten zij het allen deze avond afleggen tegen Jari Rijnen die 3 uit 3 scoorde en daarmee deze rapid avond de hoogste score haalde en steeg naar de 8ste plek op de overall ranglijst.

Vermeldenswaardig waren daarnaast nog de prestatie van (opnieuw) Henk Mollema en Xiheng Zhang. Henk had de tweede rapid avond gemist maar pakte zijn vorm van de eerste avond vrolijk op met een overwinning op Xiheng en Jeroen van den Bersselaar. Voordat hij uiteindelijk (quote van Henk: ‘het moet ergens een keer ophouden’) voor het eerst op een rapid avond zijn meerdere moest erkennen in Sjoerd van Roon. Maar met een 4e plek in de stand over maar 2 avonden, laat wel zien dat Henk de rapid man in vorm is. Daarnaast wist Xiheng de oude garde maar weer te laten zien dat hij eraan komt. Behalve het verlies in de eerste ronde tegen Henk pakte hij de draad weer op met overwinningen op Kees van Oirschot en Loek Mostertman. Alles met een rating onder de 1900 moet al verschrikkelijk hard uitkijken voor het volgende aanstormende HMC-talent.

Iedereen weer hartelijk dank voor de komst, het was weer een gezellig drukke avond! Volgende rapid avond staat gepland voor 29 maart. Maar ook Kolderschaak (9 februari) is een toernooi met rapid tempo.

Spelers die de tweede rapid avond voor de eerste keer kwamen hebben perongeluk van mij 3 verliespartijen toegewezen gekregen. Het heeft geen invloed op de tussenstand, maar daardoor kan het zijn dat bij deze spelers 3 verliespartijen staan terwijl zij niet 3 keer verloren hebben.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie