Beker voorronde

Maar liefst 27 deelnemers aan de interne beker dit seizoen, dus moet er een voorronde aan te pas komen om te bepalen wie zich scharen bij de laatste 16. De eerste voorrondes werden gisteravond (10 november) gespeeld.

Vrij voor deze voorronde zijn de halve finalisten van vorig jaar: Amir Asa, Thomas Mollema en Mike Adriaanse. Halve finalist van vorig jaar Bert Kramer doet niet mee aan de beker van dit jaar. Vrijgeloot voor de voorronde waren: Derk-Jan Morelis en Bram Sekreve.

Mocht 1 van beide spelers afwezig zijn op de geplande speelavond, krijgen de spelers twee speelavonden (uitgezonderd externe thuiswedstrijden op vrijdagavond) de tijd om de ronde alsnog in te halen. Mocht dat niet lukken is de speler die op de eerste avond aanwezig was door. Een speler die meer dan 200 rating punten meer heeft dan zijn/haar tegenstander moet winnen, bij een 1 – 1 stand is de speler met de lagere rating door. Eerst gelote/genoemde speler speelt de eerste partij met wit.

De voorronde loting zorgde voor een paar mooi en gelijkwaardige affiches. Van de 6 afgewerkte partijen op 10 november moesten er 3 met snelschaken beslist worden en eindigde er slechts 1 in een 2 – 0 overwinning.

Voorrondes:

Davoud Moghaddan – Matthijs Dijkstra *1 – 1
Rick Smit – Hryda Dinanath 1/2 – 1 1/2
Lars Verhoeven – Tiago Omnes 1/2 – 1 1/2
Michel Timmer – Tim Thole *1 – 1
Caspar Hermeling – Jeroen van den Bersselaar 1 – 1*
Wim van Oostrum** – Don van VenetiĆ« 2 – 0

Overige partijen in de voorronde
Pieter Roos – Mark Huizer**
Henk Mollema – Ekko Oosterhuis
Bas Kelderman – Sam van Gemert**
Pieter Steijlen – Koos Hendriks
Jari Rijnen** – Theo Suikers

* = wint na snelschaken
** = speler heeft 200 ratingpunten meer dan de tegenstander en moet dus winnen om door te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie