HMC E wordt tweede bij het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdclubteams

Zaterdag 11 november is het jeugdteam HMC E tweede geworden  bij het Nederlands kampioenschap voor jeugdclubteams (JCC) in de E-categorie (t/m 10 jaar). Het team bestond uit Hrdya Dinanath, Tiago Omnes, Xiheng Zhang en Jonas Verstegen.

Jonas, Tiago, Hrdya, Xiheng en teamleider Rene

Het was een zeer spannende strijd met het jeugdteam van Op Eigen Wieken, dat uiteindelijk kampioen werd. HMC E ging als een speer uit de startblokken: De eerste drie ronden werden overtuigend gewonnen. Op Eigen Wieken won ook de eerste drie ronden en hield een half bordpunt meer over. In de vierde ronde moesten de twee teams tegen elkaar; het werd remise.

In de vijfde ronde wist HMC één match voorsprong te nemen, maar helaas verloren onze jongens in de  zesde ronde, waardoor Op Eigen Wieken een matchpunt voor kwam te liggen. Zij gaven die voorsprong niet meer uit handen. HMC had op het einde wel een halfje voorsprong in bordpunten, maar ja …. daar koop je niets voor.

Een mooi resultaat was er voor Jonas: hij werd individueel topscoorder van het toernooi met 7 winstpartijen in de finale en 6 winstpartijen en een remise in de halve finale!

Al met al een prima resultaat voor ons jeugdteam. Nu op naar de finale in de D-categorie die op zaterdag 9 december wordt gespeeld in Leiden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie