De Bossche bende tuigt af naar Eindhoven, Tilburg en Bommelerwaard

De zomer komt eraan (qua weer nog steeds in ieder geval) en met het buiten hondeweer is het voor de HMC’ers tijd om weer volop alle toernooien af te gaan. Jaargang 2 aflevering 2 van de serie ‘de Bossche Bend tuigt af naar…..’. Deze keer naar Tilburg, Eindhoven en Bommelerwaard.

In Tilburg stond op 1 juni namelijk het NK voor de dames en heren met de vlugge vingers op het programma. Namelijk het NK lightning. Daar deden 3 (oud-)HMC’ers aan mee: Sjoerd van Roon, Hrdya Dinanath en Dominique Kroon. Na maarliefst 28 voorronde wedstrijden plaatsten zij zich respectievelijk voor de finale poule 1, 4 en 6. Hryda (4) eindigde in zijn poule uiteindelijk als 3e. Sjoerd werd in de hoofdgroep verdienstelijk 6e en Domique eindigde in haar poule als 13e.

Foto: Frans Peeters

Hryda met zijn 3e prijs.

Op het WLC weekend (31 mei t/m 2 juni) toernooi een 6 man sterke HMC delegatie. Antonios Pavlidis en José Margarido deden mee in Groep A en deden dat zeer verdienstelijk. Antonios eindigde namelijk 3e met 4,5 uit 6 en José haalde de 14e plaats met 3,5 uit 6.

In de B-groep waren de fanatiek jeugd toernooigangers van HMC aanwezig. Tiago, Lars, Roan en Xiheng waren daar namelijk te vinden. Ze eindigden allemaal zeer dicht bij elkaar in de buurt en Tiago en Xiheng speelden onderling remise in ronde 5. Allen eindigden tussen de 2,5 en 3 uit 6: Roan 21ste, 3 uit 6, Xiheng 22ste 3 uit 6, Tiago 26ste 3 uit 6 en Lars 31ste, 2,5 uit 6.

Tot slot was er weer een groot contigent (oud-)HMC’ers te vinden op het Rapid toernooi van Bommelerwaard (op 1 juni). En voor de afgevaardigden was er wisselend succes. Michel Timmer en Rick Smit eindigden namelijk gedeeld 3e in de hoofdgroep met 3,5 uit 7 en moesten daarmee alleen GM Alexandre Dgebuadze en Ed Faber voor zich dulden. Ook Derk-Jan plaatste zich voor de hoofdgroep en werd 7e. Davoud Moghaddam eindigde 1ste in groep 2 met de maximale score van 6 uit 6 daar. Oud lid Gerrit van Oostrum (broer van) werd 3e in groep 3 met 5 uit 6. In deze derde groep zaten ook Tim Thole en Bram Sekreve, die na een sterke voorronde in het geweld van groep 3 terecht kwamen (hierin zaten 3 spelers van tussen de 1940 en 2050). Zij werden met 3 uit 6 (Tim) en 1 uit 6 (Bram), 5e en 7e. En tot slot, broer van, Wim van Oostrum en Mike Adriaanse waren te vinden in groep 4. Wim werd hier met 5 uit 6 3e en Mike (Snelschaken is echt helemaal niks voor mij) met 3 uit 6 5e.


v.l.n.r.: Davoud, Michel en Rick met de 1ste prijs van Groep 2 en de 3e prijs van groep 1

En zo waren er weer mooie resultaten te vieren voor de leden van de Bossche Bende. 15 en 21 juni wordt de prijzenjacht hervat in Helmond (Open NK rapid) en Hilversum bij het HSG open.

Dit bericht is geplaatst in HMC'ers op toernooien. Bookmark de permalink.

Geef een reactie