De Bossche Bende tuigt naar Bussum

De zomer komt er weer aan en dat betekend weer dat verschillende HMC’ers aan verscheidene toernooien mee gaan doen. Het eerste toernooi waar De Bossche Bende acte de préséance gaf was het Pinkstertoernooi van BSG in Bussum.

Dit betreft een vermaard toernooi wat vroeger een hoog aangeschreven toernooi in verschillende formats was dat werd gewonnen door Max Eeuwe, David Bronstein en Tony Miles, maar het weekendtoernooi is in de jaren voorbij gestreefd door het ons welbekende Limburg Open, vandaar dat het weer een eendagstoernooi is. Maar vorig jaar was er ook nog genoeg topper geweld met een top 3 bestaande uit: Ivan Sokolov, Erik van den Doel en Thomas Beerdsen. Dit jaar iets minder top geweld maar wel 66 man die verdeeld over groep A en B de strijd aanbond.

De Bossche delegatie (bestaande uit: Hrdya, Jari, Pieter, Sam, Bram, Mike, Richard en ondergetekende) was allen actief in groep B (< 1800) en werd ook nog speciaal benoemd in het openingswoord, waarna het toernooi alvast met 2 (Hryda – Bram en Mike – Rick) van vele onderlinge partijen werd afgetrapt, maar ja als 20% van het deelnemersveld uitmaakt gaat dat snel.

Het werd een succesvol toernooi voor de HMC’ers. Hrdya hield een soort van audiëntie aan bord 1 (hij begon daar als hoogst gerate speler en is daar nooit meer weggegaan) waar ieder die in de buurt dreigde te komen even zo snel werd teruggestuurd. Bram en ondergetekende mochten ook op audiëntie komen maar de 7 uit 7 score van Hrdya verteld u daar de uitslag wel van. Hrdya werd dan ook overtuigend de nummer 1.


Hrdya met de eerste prijs

Maar ook de overige HMC’ers waren veelvuldig aan de topborden te vinden. In ronde 4 bevolkten Jari, Bram, Hrdya en ondergetekende de bovenste 5 borden, waar in ronde 7 Jari, Pieter, Hrdya en ondergetekende zelfs de bovenste 4 borden bevolkten.

Jari en Pieter wisten dat met 4 anderen ook om te zetten in een gedeelde derde plek (met een score van 5 uit 7). Jari werd een aantal weken geleden ook al 2e in de B-groep van het WLC weekend toernooi en Pieter haalde direct het podium op zijn eerste toernooi, dus een mooie prestatie van beide!


Jari en Pieter met hun derde prijs

Ondergetekende donderde na een 4 uit 4 score naar 4 uit 7 (zoals na ronde 4 voorspeld door Nostra Adrianus: Mike Adriaanse) en daarmee precies buiten de prijzen. Sam (3,5 uit 7) Bram, Mike (beide 3 uit 7) en Richard (2,5 uit 7) speelden allen een verdienstelijk toernooi maar eindigden helaas ook buiten de prijzen.

A.s. zaterdag gaat er weer een hele delegatie naar het volgende toernooi. Matthijs Dijkstra, Wim van Oostrum, Rick Smit, Jari Rijnen, Bram Sekreve, Ekko Oosterhuis, Pieter Steijlen, Loek Vissers en Beyza Gençler geven dan acte de preseance op het snelschaaktoernooi van S.V. Bommelerwaard.

Dit bericht is geplaatst in HMC'ers op toernooien. Bookmark de permalink.

Geef een reactie