De Bossche Bende tuigt naar Veldhoven, Den Haag en St. Louis

De zomer komt er weer aan en dat betekend weer dat verschillende HMC’ers aan verscheidene toernooien mee gaan doen. Het derde deel in deze serie: alvast een voorproefje op de internationale zomer.

René Olthof heeft al een heel uitgebreid verslag geschreven over Anna Zatonskih (https://hmcdenbosch.nl/1187-2/), dus haar succesvolle toernooi avonturen in St. Louis kunt u hier teruglezen. Maar het was zeker nogmaals vermeldenswaardig.

Overige HMC’ers trokken er (voorlopig nog) in het Hollandsche erop uit. Ik weet dat Matthijs nog enkele internationale toernooien afgaat deze zomer en wellicht nog wel wat andere HMC’ers. Dus mocht ik daar lucht van krijgen wat hun resultaten zijn (al dan niet door eigen toedoen van deze spelers: oftewel ga je een toernooi spelen deze zomer laat het me vooral weten!), dan zal u ze hier zeker terugvinden. Maar dit weekend was het verder gewoon op vertrouwde bodem schaken.

Een 5-tal HMC’ers (en oud-lid Sjoerd van Roon) stortten zich in de strijd om de Nederlandse Open Rapid titel in Veldhoven. De titel ging naar Max Warmerdam voor Luuk Baselmans en Erik van den Doel. (alle resultaten vind u overigens hier: https://chess-results.com/tnr776202.aspx?lan=17&art=1&rd=9)

Sjoerd en José Margarido eindigden allebei op 5,5 uit 9 (en daarmee op plek 31 en 32), Davoud Moghaddan scoorde 5 uit9 (plek 58), Jari Rijnen eindigde op 4,5 uit 9 (plek 61) en Bram Sekreve en Loek Vissers scoorden 4 uit 9 (plek 83 en 98 van de in totaal 133 deelnemers). Vooral Bram en Jari scoorden een flink hogere TPR.

Ondergetekende speelde met F.C. Vandaelen op het HSB open voor 4-tallen in Den Haag, ondanks een redelijke persoonlijke score (3 uit 6) en een top 10 klassering met het team was het duidelijk dat het toernooi dit jaar een stuk sterker bezet was dan in 2022. Wij hebben onze titel dan ook niet kunnen prolongeren.

Aankomend weekend zijn er wellicht nog wat HMC-schakers die naar Vught gaan voor het voorjaarstoernooi van De Vughtse Toren (helaas kon ik geen deelnemerslijst vinden), maar de week daarna staat het Hilversum Open op het programma, waar onder andere oud lid Bart Piet Mulder, Hrdya Dinanath, Bram Sekreve, Jari Rijnen en ondergetekende weer actief zijn.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie