Geslaagde B-beker voorronde en Rapid avond

Het was een geslaagde week deze week voor HMC. Het B-beker team (tot een rating van 1700) bereikte de tweede ronde. En maar liefst 30 schaakliefhebbers bonden met elkaar de strijd aan op de eerste rapid avond van dit seizoen.

Het HMC B-beker team, deze ronde bestaande uit: Pieter Steijlen, Jari Rijnen, Bram Sekreve en Mike Adriaanse plaatste zich overtuigend voor de kwartfinale door donderdag in Zundert met 0 – 4 te winnen van de Raadsheer. Natuurlijk zijn deze jonge honden sterker dan hun rating laat zien, maar de voorronde aftrappen met een ruime zege op een prima tegenstander geeft hoop voor de volgende ronde.

Daarnaast was vrijdagavond de eerste rapid avond van dit seizoen. Op de ALV is besloten het rapid kampioenschap over 6 tot 7 avonden te verspelen, om zo meer afwisseling te hebben tussen de klassieke avonden en avonden met een korter speeltempo.

De eerste avond was met 30 aanwezigen een groot succes. Ook was het veld een uitgebreide mix van jeugdig talent (zo deden Xihen Zhang, Tiago Omnes, Hryda Dinanath en Jonas Verstegen mee), gastspelers (Mark Huizer en Ahoora Asa) en potentieel nieuwe leden (Bas Kelderman en Joris Hageman), naast de meer vertrouwde gezichten van de standaard clubavond.

Na de eerste avond hebben 4 spelers nog een maximale score. De al eerder genoemde Mark Huizer en Hryda Dinanath pakten 3 uit 3. Waarbij Hryda zijn vorm van het NK snelschaken van vorige week (waar hij met 18 uit 18! kampioen werd bij de E-jeugd) meenam en Thomas Mollema in de derde ronde op een nederlaag trakteerde. Jeroen van den Bersselaar leek zich in de laatste ronde te verslikken in Matthijs Dijkstra, maar kreeg zomaar een dame cadeau. En de grootste surprise van de avond Henk Mollema liet zien over vlugge vingers te beschikken door onder meer Davoud Moghaddan en Amir Asa op een nederlaag te trakteren.

Speciale dank aan René Timmer die ons uit de brand hielp om een oneven aantal te voorkomen. En nog een mooie vermelding voor Xiheng Zhang, die met 2 uit 3 een goede avond speelde, en Bas Kelderman, die op zijn eerste clubavond al direct een overwinning boekte.

Dit bericht is geplaatst in Interne competitie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie