Het 3e bezorgt de kampioen in poule 5c hun enige nederlaag!

Door Koos Hendriks

De laatste ronde thuis tegen Wageningen 3 die het kampioenschap praktisch gezien al niet meer konden ontlopen.Na een valse start met een 0-2 achterstand wisten we uiteindelijk te zegevieren met 5-3. Hierdoor zijn we 2e geworden in onze poule op slechts 1 punt achterstand van Wageningen.

Uitblinkers dit seizoen waren onze nestor Loek met een eindscore van 5 uit 6 en onze Benjamin Hrdya met een score van 4½ uit 5 aan het 1e bord. Ik ben benieuwd of we deze beide cracks kunnen behouden voor het 3e team of dat we ze gaan verliezen aan een van de hogere teams!

Nadat Bert en Loek hun partijen hadden verloren en Cees Nuijten remise had gemaakt, in een interessante partij waarin Cees een paard tegen 4 pionnen had geofferd, keken we na 2 uur spelen tegen een achterstand van ½-2½ aan. Daarna ging het echter crescendo voor ons.

Zowel Derk-Jan als Kees en Hrdya wisten allen het volle punt binnen te slepen met vlot en energiek spel. Toen Cees van Zelst in een volledig gelijk opgaande partij remise maakte was de voorsprong 4-3. En gingen we ons opmaken om naar de Chinees ter afsluiting van het seizoen uit te gaan eten evenals als onze tegenstanders die hetzelfde restaurant hadden geboekt!

Hierbij had echter niemand gerekend op Wim die traditiegetrouw na 5 uur spelen er nog eens goed voor ging zitten om een remise-achtige stelling nog eens goed uit te gaan melken. In een eindspel met lopers van ongelijke kleur had hij weliswaar een pion voorsprong echter het was volgens het merendeel van de omstanders met nauwkeurig spel voor zijn tegenstander remise te houden. In wederzijdse tijdnood bleken echter de zenuwen van Cees’ tegenstander het te begeven waarna na meer dan 5½ uur spelen het volle punt voor ons kon worden bijgeschreven resulterend in een mooie eindoverwinning.

Onze felicitaties gaan uit naar het 1e en 5e team die beiden kampioen zijn geworden in hun poule en daardoor zullen promoveren.

Dit bericht is geplaatst in Externe Competitie, HMC 3, Zaterdagcompetitie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Het 3e bezorgt de kampioen in poule 5c hun enige nederlaag!

  1. eric merx schreef:

    Proficiat HMC 3 met het behalen van een fraaie 2e plaats. Uiteraard ook felicitaties aan HMC 1 en HMC 5 voor het behalen van de promotie plek.

  2. Mollemaestro schreef:

    Mooie overwinning!

Geef een reactie