HMC 2 gaat in Arnhem hard onderuit

Door Eric Merx en Matthijs DijkstraChiel, Tom en Jeroen

Bord 1: Jeroen van den Bersselaar – Eelco de Vries 0-1
Door Jeroen
Ik verbruikte te veel tijd in de opening over normale zetten. En toen de stelling erom vroeg om wel tijd te investeren deed ik een aantal zetten snel. Dat was meteen niet goed maar in eerste instantie reageerde mijn tegenstander niet juist en had ik in het voordeel kunnen komen. Ik deed echter nog een slechte zet en nu maakte mijn tegenstander er wel gebruik van. Dat kostte een kwaliteit en het was meteen ook niets meer. Mijn tegenstander kon het eenvoudig uit spelen. Een nederlaag dus en dat was jammer van mijn reeks. Ik had 3 seizoenen niet meer verloren in de KNSB-competitie (27 partijen in totaal). Volgend jaar maar weer aan een nieuwe reeks beginnen…

Bord 2: William Shakhverdian – Tom Verhoeven 1-0

Bord 3: Chiel Koster – Saša Albers 0-1

Bord 4: Jaap Vogel – Matthijs Dijkstra 0,5-0,5
Door Matthijs
In mijn partij tegen Jaap Vogel volgden we een hoofdvariant waarbij mijn tegenstander als eerste afweek. Er ontstond een interessante stelling met wederzijdse kansen. Mijn tegenstander offerde een stuk tegen twee pionnen, wat ik niet voorzien had. Objectief was dit offer vermoedelijk onjuist. Enkele schaakzetten later koos ik voor de veiligheid van mijn koning. Een avontuur om te bewijzen dat ik beter zou staan, leek me riskant. Zo ontstond een herhaling van zetten.


Piet, Gert, Davoud en Derk-Jan

Bord 5: Peter Boel – Derk-Jan Morelis 1-0
Door Derk-Jan
Op vrijdagavond werd ik door Matthijs gebeld dat er intern wat geschoven werd en of ik met het 2e mee kon spelen. Ik mocht op bord 5 met wit spelen tegen Peter Boel. Een sterke tegenstander met ruim 350 ratingpunten meer. Al snel kwam ik een pion achter, maar het bleek gewoon theorie te zijn en ik had zeker compensatie voor de “geofferde” pion. Ik wist lang stand te houden. Pas op de 39e zet maakte ik een klein foutje en werd zo alsnog langzaam, maar zeker van het bord geschoven.

Bord 6: Jan van de Linde – Davuod Moghaddam 0-1
Door Davoud
Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd tot in de volgende stelling

Zoals je kunt zien in het volgende diagram, staat de e5 pion niet in een goede positie en ik voel me meer op mijn gemak bij dergelijke posities om een paard te hebben in plaats van een relatief inactieve loper. En uiteindelijk kon ik de wedstrijd winnen.

Bord 7: Gert de Rooij – Dirk Hoogland 0-1
Door Gert
De hele partij hinkte ik wat op 2 gedachtes: mijn koningsaanval doorzetten of de c-lijn verdedigen. Deze stelling was exemplarisch:

De stelling verzandde in een eindspel waar ik opnieuw een fout maakte:

Bord 8: Wouter van Rijn – Piet van Eijndhoven 1-0

Dit bericht is geplaatst in Externe Competitie, HMC 2, Zaterdagcompetitie met de tags . Bookmark de permalink.

1 reactie op HMC 2 gaat in Arnhem hard onderuit

  1. Rick Smit schreef:

    Balen mannen, hopelijk komen er betere kansen op resultaten volgend jaar.

Geef een reactie