HMC A – BSV A 2-2

Afgelopen vrijdag 18 november speelden wij thuis tegen onze schaakvrienden uit Bergen op Zoom. Zij kwamen, in tegenstelling tot hun eerste 2 wedstrijden, onverwacht sterk op. Wij mogen ook nog een keer naar Bergen op Zoom omdat zij met twee teams in dezelfde klasse spelen. Te verwachten zou zijn dat zij de eerste ronde tegen elkaar hadden moeten spelen, maar dat vindt pas in de 5e ronde plaats. Door omstandigheden moest ik op de vrijdag nog spelers benaderen om het team te complementeren.

Aan het vierde bord leverde Rick een degelijke partij waarbij het voor mij op leek dat de tegenstander aan zijn koningsvleugel het onderspit delfde. 1-0 Aan het tweede bord speelde Davoud zich geconcentreerd naar een overwinning. 2-0 Aan bord 3 verloor Cees in het late middenspel, er zat veel meer in voor Cees, maar door een onnodige fout, zo gaf hij aan, was een nederlaag niet meer te voorkomen. 2-1 Aan bord 1 had Caspar volgens eigen zeggen een redelijke stelling, jammer genoeg draaide de goede papieren van Caspar bij hem in het overgebleven eindspel naar zijn tegenstandster.

Eindstand 2-2, alle wit spelers wonnen hun partij, opmerkelijk.

Voor ons genoeg om met dit gelijke spel de koppositie te behouden. We doen dus zeker mee voor het kampioenschap, maar hebben nog sterke tegenstanders voor de boeg.

Zie voor overige uitslagen en standen op : https://www.nbsb.nl/competitie-uitslagen/

Navigeer naar 1A

 

Henk Burg

Teamleider HMC A (avondteam)

Dit bericht is geplaatst in Avondcompetitie, Externe Competitie, HMC A, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie