HMC B – WLC B 1 – 3

Door Eric Merx

  Bord 1  Sacha Kurt 1852 – Eric Merx 1609      0,5-0,5

Sacha Kurt

Slotstelling na 27. …Dg4 (met remise aanbod van zwart)

Ik moest het aan bord 1 opnemen tegen  Sacha Kurt die al op zeer jonge leeftijd een indrukwekkende rating van 1852 op zijn naam heeft staan. Vanuit een Siciliaan kwam er een zeer scherpe stelling op het bord waarin ik een pion wist te winnen. Lang heb ik deze pion voorgestaan, maar nam wel een risico door met mijn koning lang in het midden te blijven staan. Toen er voldoende stukken van het bord waren geruild durfde ik alsnog kort te rokeren. Het lukte Sacha om zijn slechte witte loper af te ruilen tegen een van mijn paarden  en tevens de pion achterstand weg te werken. Optisch gezien lijkt het of wit met zijn ver opgerukte centrumpionnen kan gaan promoveren. Maar de dreiging van Dd4+ hield de stelling in evenwicht. Als het witte paard van c5 gaat wijken om bv de pion op a6 te pakken valt de c4 pion en later bleek in de analyse dat de d5 pion ook snel zou vallen. Na mijn remise aanbod heeft Sacha nog een kwartier gerekend of er niet toch een winstvariant voor hem in zat. Maar gelukkig voor mij kon hij die niet vinden zei hij en accepteerde mijn remise aanbod.

                           Bord 2   Sam van Gemert  1469  – Ralf Weijers 1882    0,5-0,5

 

Sam moest het helaas opnemen tegen een speler met meer dan 400 ratingpunten verschil. Hij had aan bord 2 de hoogste ratingspeler van het team te pakken. Ik dacht dat ik Ralf aan bord 1 zou treffen. Na een gelijk opgaande partij bood teamleider Ralf Weijers Sam remise aan en nadat Sam aan mij vroeg of hij het aanbod mocht aannemen, kon ik alleen maar zeer tevreden akkoord geven. Sam heeft een zeer goede partij gespeeld en heeft hiermee wederom een topprestatie geleverd. Zouden de trainingen die Sam volgt bij Rick Smits nu al zijn vruchten afwerpen?

 

                            Bord 3 Jasper Krenning  1774  –    Henri Heesbeen  1411    1-0

 

Henri Heesbeen tegen Jasper Krenning foto Eric Merx

Henri kwam vanuit een gesloten Siciliaan met zwart in bovenstaande stelling terecht na 21. … h4?

in de hoop om de witte koningsstelling open te breken geeft hij onnodig de dekking van Pg4 op en kan zijn tegenstander een stuk winnen.

Er volgde:  22. La5 Td6 23. Pxe6 Txe6 24.Lxg4 Txe2 25. Lxd7   1-0

 Bord 4 Robert Pater  – Henny Wilbrink 1799    0-1  

Ook Robert trof deze avond een zeer sterke speler hij moest opboksen tegen een kandidaat met bijna 1800 rating. Toen ik langs zijn bord liep stond hij al een stuk achter en moest hij helaas al vroeg zijn partij opgeven.  Helaas staan ons nog een paar zware kandidaten te wachten en zullen we onze punten moeten pakken tegen de Baronie die onder ons staan. Maar ook die kunnen beschikken over 1800 spelers.

Robert Pater tegen Henny Wilbrink foto Eric Merx

Tussenstand na 3 gespeelde ronden:

Onze volgende wedstrijd zal gehouden worden op maandagavond 28 november. We spelen dan een uitwedstrijd tegen Eindhoven A.

Dit bericht is geplaatst in Avondcompetitie, Externe Competitie, HMC B. Bookmark de permalink.

Geef een reactie