HMC wint weer de KNSB-beker

HMC wint de beker! (Foto Hicham Boulahfa)

Na een desastreus verlopen competitieseizoen heeft HMC gisteren toch de eerste grote prijs van het seizoen te pakken. In de Final Four van het bekertoernooi werd achtereenvolgens afgerekend met Kennemer Combinatie en Apeldoorn. Het was de zesde keer dat HMC de beker won, zie ook het verslag van vorig jaar voor wat geschiedenis.

De partijen kunnen hier bekeken worden, en je kan hier het liveblog teruglezen.

Om de finale te halen moeten er eerst altijd gevaarlijke hordes genomen worden in eigen regio. We wonnen van Litho Knights, PION/Mook combinatie, Eindhoven en ASV. De volgende spelers leverden hiervoor een bijdrage: Jeroen(4x), Thomas(3x), Alexei(3x), Miguel(2x), Twan(2x), Jasper(1x) en Rob(1x). Rob maakte zelfs zijn debuut voor HMC in de bekercompetitie en reisde af naar Arnhem om Saša Albers te verslaan!

In de halve finale lootten we landskampioen Kennemer Combinatie, die niet bepaald in hun sterkste opstelling speelden. Het werd toch een best lastige match, maar uiteindelijk won Jeroen overtuigend terwijl de rest remiseerden.

In de finale speelden we opnieuw tegen Apeldoorn. Er waren daardoor veel gelijkenissen met vorig jaar, toen we met hetzelfde viertal in de finale aantraden. Ook nu speelde Twan met zwart tegen Max Warmerdam en speelde Daniel tegen Nico Zwirs. Daniel won overtuigend en Antonios won met zwart knap van Thomas Beerdsen. Zelf verdedigde ik lang een wat mindere stelling tegen Max en was ik heel dicht bij remise, maar gaf ik het toch nog weg. Hierdoor hing het van Jeroen af die een koningsaanval te verwerken had. Gelukkig kon hij veel stukken ruilen voordat het al te gevaarlijk werd en in het eindspel eenvoudig remise forceren.

Daardoor wonnen we met 2.5-1.5 van Apeldoorn en werd de beker dit seizoen succesvol verdedigd! Na afloop vierden we dit in Restaurant Napoli!

Hieronder nog 2 sleutelmomenten van deze dag:

Jeroen won hier een stuk, maar had wit met 23.Tc4 het stuk niet kunnen redden? Na 23..dxe3 24.Dxa5 Pxa5 25.Txe4 wint wit het stuk terug.


Daniel heeft duidelijk goede compensatie voor de pion. Nico reageert met 24..gxh6, maar toen kwam wit makkelijk binnen. Na 24..Kh8 25.Pxf7+ Kg8 is het voor wit nog niet zo makkelijk om de koningsstelling verder open te breken.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie