We can come an end this season

Het bekerteam van HMC Den Bosch heeft de eerste horde van het bekertoernooi genomen. Op zaterdagochtend werd er afgereisd naar Bennekom om onze eerste bekermatch van dit seizoen te spelen. Van het op papier veel zwakkere BSV werd er nipt gewonnen.
Met slecht spel, zou het publiek misschien zeggen. Maar u kunt zelf oordelen over de ingezonden partijen onderin.

Zelf koos ik met zwart een wel heel solide opening. Toch wist ik het voor elkaar te krijgen in een gewonnen eindspel te komen, maar ik vond niet de juiste voortzetting in een lastige stelling.
Miguel stond de hele partij overwegend en toen hij materiaal won gaf zijn tegenstander op. Thomas stond een beetje klem met zwart, en toen zijn tegenstander de druk op ging voeren op de koningsvleugel en stukken begon te offeren was er geen houden aan.
Jeroen speelde in het Hollands al snel zijn pion naar h6. Hiermee had hij een flink ruimteoverwicht, maar door de damevleugel dicht te timmeren gaf hij zijn tegenstander een plan: lang rokeren en de koningsvleugel open gooien. Uiteindelijk offerde Jeroen een stuk om de lange diagonaal te openen. In gevaar kwam hij naar eigen zeggen niet echt, maar het was wel erg spannend in deze fase van de match. Opeens ging zijn tegenstander door de vlag en konden we opgelucht ademhalen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.