Verslag en uitslag

Zaterdag 15 juni was het alweer tijd voor het jaarlijkse HMC Jeugdtoernooi en tevens het laatste toernooi van het Brabants Grandprix.

Met 34 deelnemers waren er veel minder jeugdspelers dan vorig jaar (60). Reden is waarschijnlijk het drukke schaakkalender in juni waarin veel toernooien worden afgewerkt. Met name de AB en C-categorie waren ondervertegenwoordigd, met resp. 4 en 5 deelnemers. Desalniettemin gingen we er voor en zat de stemming er prima in.

Het eigen toernooi  is natuurlijk ook een mooi moment voor de nieuwe leden om ervaring op te doen. Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, is het zowel voor de kinderen als ouders een spannende dag en is iedere wedstrijd een nieuwe uitdaging waarbij winst natuurlijk het enige is dat telt. De 2 debutanten Alex en Bent hebben het ook heel goed gedaan met resp. 3,5 en 4 punten uit 7 partijen. Ook Hugo speelde een goed toernooi met in totaal 4 punten.

Niels, Tako en Twan hadden het vandaag wat moelijker en behaalden resp. 2,5 2 en 1 punt

In de D-categorie speelde Jonas 1 remise en wist de andere partijen te winnen en behaalde daarmee de eerste plaats. Devin speelde ook een prima toernooi en kwam uit op de vierde plaats met 4 punten. Erris en Sebastian behaalden elk 2 overwinningen en eindigde daarmee op de 7de en 8ste plaats.

In de de C-categorie waren maar 5 deelnemers en daarmee was er vanwege de bye het maximaal aantal te spelen ronden beperkt tot 5. Alexander eindigde op een mooie derde plaats wat gezien de rating een heel mooi resultaat is.

Sevilla toernooigegevens

Uitslagen

AB-categorie

C-categorie

D-categorie

E-categorie